“Het Ervaringscertificaat vergroot de mogelijkheid van interne en externe mobiliteit van medewerkers”

Hoger gekwalificeerd, zelfbewuster én breder inzetbaar personeel? Dan biedt de EVC-methodiek uitkomst. Een EVC-traject vergroot de interne en externe mobiliteit van medewerkers. Bovendien biedt het medewerkers in lagere functies de kans om een startkwalificatie voor de arbeidsmarkt te halen. Medewerkers brengen, met begeleiding van een EVC-bureau, hun werkervaring in kaart. Deze kennis en ervaring wordt beschreven in competenties en gevalideerd in een certificaat.

Wanneer kunt u het Ervaringscertificaat inzetten?

  • Algemeen beleid om loopbaanontwikkeling en mobiliteit te stimuleren.
  • Kwalificeren van medewerkers in functies of diensten waar dat belangrijk is (bv. Buitendienst en Dienst Werk en Inkomen).
  • Verkrijgen van startkwalificatie bij medewerkers tot minimaal mbo-2 niveau.
  • Herindelingen, fusies, regionalisering van diensten (RUD).
  • Organisatie-gestuurde mobiliteit (VWNW).

Voordelen

  • Met een Ervaringscertificaat komen medewerkers in aanmerking voor vrijstellingen voor relevante opleidingen. Een opleiding wordt zo korter en dus goedkoper.
  • Medewerkers zijn zich meer bewust van hun kwaliteiten. Dit vergroot het zelfvertrouwen en leidt vaak tot nieuwe initiatieven van de medewerker.

Goed om te weten

  • Het A+O fonds Gemeenten ondersteunt het Ervaringscertificaat met  de impulsregeling voor EVC-deskundigheidsbevordering, advies en de invoering van het Ervaringscertificaat voor groepen medewerkers.
  • Het A+O fonds heeft een selectie van drie EVC-Hofleveranciers voor u gemaakt.

Meer informatie?

Bent u benieuwd naar de inzet en resultaten van het Ervaringscertificaat bij andere gemeenten. Of wilt u binnen uw eigen gemeente aan de slag met het Ervaringscertificaat? Download dan de publicatie ‘EVC zet ambtenaar in beweging’. Medewerkers kunnen de folder ‘Jouw werkervaring is goud waard’ downloaden.

EVC Helpdesk

Heeft u vragen over het Ervaringscertificaat of bent u benieuwd of het een geschikt instrument is voor uw organisatie? Neem dan contact op met onze onafhankelijke EVC-deskundige Joke Bergshoeff. U kunt haar bereiken via joke@bergshoeffadvies.nl. Heeft u behoefte aan maatwerk-advies, dan kunt u deze kosten vergoed krijgen als u via de impulsregeling subsidie aanvraagt.

Aanbevolen voor u