Doelgroep: gemeentelijke  veranderaars. Professionals uit de lijn, staf en uitvoering die een trekkers- of adviseursrol vervullen bij verander- en leerprocessen van gemeenten.

Gemeenten maken komende jaren vele veranderingen door die van invloed zijn op de dienstverlening, de organisatie, het werk en het personeel. Deze veranderingsvraagstukken zijn vaak een zoektocht en brengen  vragen met zich mee hoe te veranderen, hoe te leren en hoe medewerkers op een goede manier in het veranderingsproces mee te nemen? Deze vragen staan centraal in het deelprogramma Veranderen&Leren van het A+O fonds. De focus ligt hierbij op het in kaart brengen van verandercases van gemeenten waar onderling van geleerd kan worden. 

Verander&Leer Tour middagen

Op 10 december 2015 was de eerste Verander&Leer (V&L) Tour middag met verandercases van de gemeente Rijswijk en Noaberkracht (gemeente Dinkelland en Tubbergen). Bij de verandercase van Rijswijk stond opgavegestuurd werken centraal . Uitgaande van opgaves vanuit de gemeente leidde de verandering tot een andere inrichting van de organisatie en een teamgerichte inzet van medewerkers. Van de gemeente Dinkelland en Tubbergen stond de Expeditie Noaberkracht centraal, een ontwikkeling van overheid naar nevenheid. Bekijk:

  • Filmpje Opgavegestuurd werken gemeente Rijswijk

  • Filmpje Expeditie Noaberkracht

  • Recap fimpje over V&L Tour 10 december

Volgende V&L Tour

Een volgende Verander&Leer Tour is gepland op 5 april 2016 middag met verandercases van de gemeente Rheden en Oss. Locatie gemeente Rheden. Nadere informatie volgt nog. Houd daarvoor het evenementenoverzicht in de gaten. Aan deze middagen kunnen deelnemen: professionals uit de lijn, staf en uitvoering die een trekkers- of adviseursrol vervullen bij verander- en leerprocessen van gemeenten. Ook geïnteresseerde OR-leden kunnen deelnemen.

Subsidie voor vernieuwende projecten

Wilt u een vernieuwend project uitvoeren gericht op veranderen en leren in relatie tot de participatiesamenleving, veranderingen in het sociaal, fysiek domein of anderszins? U kunt hiervoor gebruik maken van subsidie via de Innovatieve Projecten Regeling.

Forum Lerend Werken

Op het Forum Lerend Werken vindt u informatie, maar kunt u ook vragen stellen. Daarnaast vindt u er interessante bijeenkomsten, presentaties en artikelen.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over Veranderen&Leren? Neem dan contact op met Renz Davits via renz.davits(at)aeno.nl of May Yalcin may.yalcin(at)aeno.nl.

Aanbevolen voor u