Terugblik dag twee Meester in je Werk week 2015

Workshops, lezingen en ontwikkelmarkten.. Door het hele land worden ze deze week gehouden in het kader van onze Meester in je werk Week. Bomvolle zalen bij het egostrippen, enthousiaste deelnemers aan vaksessies, wachtlijsten, maar op sommige plekken ook een mindere opkomst. Bijvoorbeeld bij goed ingerichte ontwikkelmarkten waar HRM, externe coaches en andere aanbieders op velerlei gebied hun aanbod creatief presenteren.

Meester in je werk dag 2

Waarom? Wat weerhoudt mensen om zich een halfuurtje te laten voorlichten over hun eigen groeimogelijkheden. Is het angst? Misschien denkt men wel dat ik op zoek ben? Werkdruk? Die is hoog op veel plaatsen, maar juist daarom zou je even moeten komen kijken. Of is zoals strategisch HRM adviseur Jan Louvenberg uit Apeldoorn zegt: “Komen hier wel de goede mensen? Nu zijn het juist de zeer geïnteresseerden. De mensen met schroom of die het allemaal al weten moeten we misschien wel op gaan halen?”

Zoektocht

Aan inzet ontbreekt het in ieder geval niet. Gemeentesecretaris Karin Cornelissen is enthousiast over wat er in haar gemeente Raalte wordt georganiseerd: “Het is vanzelf ontstaan door bevlogen mensen. Het moest laagdrempelig zijn, want het is nodig om te ontwikkelen. Wij verwachten van de organisatie een andere opstelling als partner van de samenleving. Dat is een zoektocht voor de hele overheid.” Een doel waaraan het A+O fonds Gemeenten graag meewerkt.

Nog 3 dagen Meester in je Werk

U hebt nog drie dagen. Dagen waarop in heel veel gemeenten gesproken wordt over egostrippen, vakmanschap en koerskaarten. Waar u zich kunt laten fotograferen, door de wasstraat kunt, leert acteren en filmen. En nog veel meer. Snel kijken wat uw gemeente doet. Of sluit nog aan op Ambt24: www.ambt24.nl.

Meer over Meester in je Werk 2015

http://bit.ly/meesterinjewerk
Twitter mee met #MIJW
Volg ons live!

Aanbevolen voor u