Marieke Bakelaar:

“We vinden het veel belangrijker om nieuwe medewerkers te werven die jong van geest en gemotiveerd zijn dan dat ze daadwerkelijk heel jong zijn.”

Marieke Bakelaar is HR- en organisatieadviseur bij Gemeente Lelystad

Pioniersgemeente zoekt baanbrekers

Verjonging is nodig. Daar zijn ze zich ook bij gemeente Lelystad maar al te goed van bewust. Zo goed zelfs dat zij zich aanmeldden voor de 3-2-1-Co! van dit jaar met als thema de positie van jongeren bij gemeenten. “Tal van ideeën hoe verjonging in gang te zetten kwamen op tafel”, aldus Marieke Bakelaar, HR- en organisatieadviseur bij gemeente Lelystad. “Gaandeweg ontdekten we echter dat we niet alleen die ene pilot moesten doen, maar dat we onze hele arbeidsmarktcommunicatie op orde moeten brengen.”

Tijdens deze 3-2-1-Co! gingen bijna honderd ‘dwarskijkers, frisdenkers en lenige geesten’ in drie sessies met elkaar op zoek naar de grootste knelpunten rondom de instroom van jongeren. Marieke: “Toen ze mij vroegen of ik hierbij aan wilde sluiten, was ik meteen enthousiast.” En dat bleef ze ook gedurende de looptijd van 3-2-1-Co! “Ontzettend leerzaam! Zo gingen we tijdens de eerste sessie de straat op om zelf jongeren te vragen naar hun beeld van werken bij de gemeente. De conclusie was duidelijk: veel jongeren hebben geen enkel idee wat zich achter de muren van het gemeentehuis afspeelt, waardoor het werken bij de gemeente een negatief imago heeft. We wisten wel dat dit de tendens was, maar tot op heden hielden we daar eigenlijk geen rekening mee in onze arbeidsmarktcommunicatie.”

Verder lezen

Het hele artikel vind je hier terug in de speciale editie van A&O magazine.

Aanbevolen voor u