Vouchers, een menukaart en elf verschillende aanbieders. Dat waren de ingrediënten van de Ontwikkel Proeverij die plaatsvond in het De Ruyterhuys in Hellevoetsluis. Jan Simons, Gemeentesecretaris en algemeen directeur van Hellevoetsluis, spreekt van een groot succes.

De Proeverij schotelde medewerkers op een originele wijze een ruim scala van ontwikkelmogelijkheden, trainingen en cursussen voor. “Deze dag maakte deel uit van ons Uitvoeringsplan 2 ‘Organisatieonwikkeling’. Dit plan is een gevolg van de nieuwe Sturingsvisie binnen onze organisatie. Ontwikkeling van medewerkers heeft daarin een hoge prioriteit”, verteld Simons.

Iedere medewerker van de gemeente Hellevoetsluis kon drie vouchers, elk ter waarde van 500 euro, verzilveren op een ‘markt’ met maar liefst elf verschillende aanbieders. “Vier lokale ondernemers waren als aanbieder of als leverancier betrokken bij de Proeverij. De cursusaanbieders en trainers zijn gekozen vanwege hun aanbod dat inspeelt op de vijf kerncompetenties die we als organisatie in de Sturingsvisie nogmaals hebben bekrachtigd. In de vorm van een uitgebreide ‘menukaart’, die elke medewerker met een persoonlijke uitnodiging en de drie vouchers kreeg thuisgestuurd, kon eenieder een keuze maken die de eigen ontwikkeling een stapje verder zal helpen.”

Gemeente Hellevoetsluis 1

De markt blijkt een groot succes van bijna alle medewerkers deden mee. Simons: “Hoe succesvol deze aanpak was, blijkt wel uit het feit dat er 655 vouchers ingeleverd zijn door 230 medewerkers voor een totaal bedrag van € 327.500,00 euro. Goed besteed geld waar de ontwikkeling van de gehele organisatie van gaat profiteren. Slechts 27 van de 257 medewerkers hebben hun vouchers niet ingezet of hebben het budget met instemming van de werkgever op een andere wijze besteed.”

Bekijk de menukaart van de gemeente Hellevoetsluis

Aanbevolen voor u