Gezond én met plezier werkend de pensioenleeftijd bereiken. Dat is wat het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid voor ogen heeft met de subsidieregeling Ontwikkeladvies. De regeling loopt tot 1 januari 2020 en geldt voor werkenden van 45 jaar en ouder in specifieke beroepsgroepen. Samen met een (in-of externe)loopbaancoach kunnen 45 plussers hun loopbaanperspectief in beeld brengen. Met als doel: gezond en met plezier blijven werken, in hetzelfde of in een ander beroep.

Ruim 25.000 werkenden die 45 jaar of ouder zijn, kunnen zich aanmelden voor een Ontwikkeladvies. Met dit persoonlijke loopbaanadvies krijgen ze een beeld van hun situatie op de arbeidsmarkt. Vervolgens kunnen ze met een loopbaancoach bepalen welke stappen ze kunnen nemen om gezond en werkend de pensioenleeftijd te bereiken. Het resultaat van het Ontwikkeladvies is een persoonlijk Ontwikkelplan voor de komende jaren.

Ook interessant voor gemeentelijke organisaties

Om het Ontwikkeladvies zo gericht en effectief mogelijk in te zetten is ervoor gekozen om de subsidieregeling uit te proberen in een beperkt aantal beroepsgroepen. Ook voor gemeenteambtenaren zijn er volop kansen. De regeling richt zich namelijk op onder andere:

  • administratief en secretarieel personeel;
  • (management) assistenten;
  • buitengewoon opsporingsambtenaren, toezichthouders en handhavers;
  • en gemeenteambtenaren werkend in de domeinen Burger- en Publiekszaken.

Oproep

Zou u graag zien dat het A&O fonds Gemeenten u ondersteunt bij het benutten van deze regeling? Laat het ons weten, dan gaan wij na hoe we u en andere collega-loopbaanprofs kunnen helpen. Stuur een mail naar marieke.defeyter@aeno.nl.

Bij vragen over de inhoud van de regeling, aanvullingen of andere reacties, kunt u contact opnemen met het ministerie van SZW via: ontwikkeladvies45plus@minszw.nl of T 070 – 315 23 30. Wellicht is uw vraag terugvinden bij de meest gestelde vragen?

Meer informatie vindt u op de website van het Ministerie van SZW.

Meer informatie over de regeling

Aanbevolen voor u