Op 18 april 2019 was er opnieuw een landelijke netwerkdag Loopbaanprofs, georganiseerd door het A&O fonds Gemeenten. De netwerkdag Loopbaanprofs, die twee keer per jaar plaatsvindt, biedt loopbaanprofessionals volop de mogelijkheid om collega’s uit andere gemeenten en regio’s te ontmoeten en van elkaar te leren.

Deze feestelijke dag stond in het teken van Loslaten 3.0 met gastspreker én ontmanager Thom Verheggen.

Het ochtendprogramma

·         Lena Tiemersma opende met een welkom en het programma voor 18 april. Ook liet zij de nieuwe site allesuitjezelf.nl zien, de opvolger van meesterinjewerk.nl, die sinds de lancering op 21 maart jl. al 2700 nieuwe accounts heeft. Ga naar allesuitjezelf.nl en neem een kijkje.

·         Eveline Vat, projectleider subsidies van het A&O fonds Gemeenten, kwam vertellen over de verschillende subsidieregelingen die het A&O fonds Gemeenten ter ondersteuning aan gemeenten aanbiedt. Bekijk de subsidieregelingen van het A&O fonds Gemeenten en de presentatie.

·         Daarna was het tijd voor een ontspannen optreden van de stand up impro’s Renske Veenstra en Tabitha van den Hooff.

·         De gastspreker was Thom Verheggen. Hij gaf een inspirerende lezing over ontmanagen, onteigenen, de bedoeling en wat dat betekent voor managers, professionals en loopbaanadviseurs. Bekijk de presentatie.

Het middagprogramma

Na de lunch kon er gekozen worden uit drie verschillende workshops:

Workshop 1
Ontmanagen door Thom Verhegge: een workshop waar werd ingaan op vragen n.a.v. de ochtend en aan de slag werd gegaan met het thema ontmanagen aan de hand van oefeningen.

Workshop 2
Human Talent Consultants: er werd ingegaan op de nieuwe trends van werkvormen die direct toepasbaar zijn in de praktijk; zoals visualisatie, omdenken, beelddenken, hybride ambtenaren.

Workshop 3
In de instrumentenkeuken van LDC maakte men kennis met de Arbeidsmarktscan en de opleidingen- en beroependatabase, die te gebruiken zijn via allesuitjezelf.nl. Maurice Vermunt, directeur van LDC, praatte ons bij.  Bekijk de presentatie.

Oproep

Wij zijn op zoek naar loopbaanprofs die willen plaatsnemen in een panel en willen meehelpen met de doorontwikkeling van de producten die het A&O fonds Gemeenten, ter ondersteuning van loopbaanontwikkeling, aanbiedt. De vragen die er liggen zijn o.a. om mee te helpen aan de doorontwikkeling van de Arbeidsmarktscan op allesuitjezelf.nl en een evaluatie van de Talentspiegel. Geïnteresseerd? Mail dan met Lena Tiemersma.  M lena.tiemersma@aeno.nl | T 06 588 34 167

Data netwerkdag Loopbaanprofs 2019

De volgende netwerkdag Loopbaanprofs in 2019:
29 oktober 2019 in Amersfoort bij de Observant.
Meld je nu hier alvast aan voor dinsdag 29 oktober 2019 en noteer het in je agenda!

Ben jij een loopbaanprofessional, heb je direct contact met medewerkers van jouw gemeente en ondersteun je hen bij hun loopbaan en ontwikkeling? Dan ben je van harte welkom op de netwerkdagen Loopbaanprofs die twee keer per jaar worden georganiseerd door het A&O fonds Gemeenten. Voor meer informatie stuur een mail naar Debbie Hamer via debbie.hamer@aeno.nl

Aanbevolen voor u