Hoe zet u uw vak als loopbaanprofessional in voor medewerkers? Dat was de centrale vraag tijdens de landelijke netwerkdag voor gemeentelijke loopbaanprofessionals van 20 juni 2017. Het thema van de dag was Leren en ontwikkelen op de werkplek. De A+O fonds netwerkdagen biedt gemeentelijke loopbaanprofessionals volop mogelijkheid om collega’s uit andere gemeenten en regio’s te ontmoeten en van elkaar te leren. In de ochtend hadden de deelnemers de keuze uit verschillende workshops, in de middag stond een plenair programma met Annet Brinkhuis op de rol.

De workshops:

  • Hoe stimuleert u vrijwillige mobiliteit, hoe kunt u barrières wegnemen en hoe prikkelt u medewerkers om actief aan de slag te gaan met hun loopbaan? Jason Gawke, projectleider bij het het A+O Fonds Rijk, deed onderzoek naar werkgedragingen en professionele ontwikkeling van medewerkers. In zijn workshop deelde hij de resultaten. Downloads:
  • Lena Tiemersma nam de deelnemers mee in de wereld van Meesterinjewerk.nl en liet zien hoe loopbaanprofessionals slim gebruik kunnen maken van dit online platform. Bekijk de presentatie.
  • DeventerDoet!: In deze sessie maakten de deelnemers kennis met DeventerDoet! en ontdekten ze hun eigen talenten. DeventerDoet is een innovatieve manier van het matchen van werk en de talenten in de organisatie. Deventer Doet! helpt medewerkers bredere en flexibel inzetbaar te maken en vooruit te komen in hun ontwikkeling en loopbaan.

De eekhoorn die in de boom klimt

Annet Brinkhuis is een zeer ervaren trainer en opleider op het gebied van loopbaan- en persoonlijke ontwikkeling. Als directeur en opleider van de post hbo Register Opleiding Loopbaancoaching  en Persoonlijke Ontwikkeling stimuleert ze innovatie binnen het vakgebied van loopbaancoaching. Annet is opgeleid tot systeemtherapeut, supervisor, loopbaan- en mobiliteitsadviseur en studeerde Jungiaanse Psychologie en Groepsdynamiek. Zij sprak honderden mensen over hun talenten en passies en ging met hen op zoek naar de reden waarom zij vastliepen in hun werk en is auteur van het boek “De eekhoorn die in de boom klimt, over roeping en blokkerende emoties bij loopbaankeuzes.” Ook heft ze een beroepskeuzetest ontwikkeld in spelvorm De Beroepenschatkist. Recent bracht zij een activiteitentest uit, te gebruiken door loopbaancoaches: De Doen & laten Box.

Deze middag vertelde Annet over hoe talenten en drijfveren worden gevormd en vervormd gedurende je vroege leven. Invloeden van buitenaf en aangeleerde overtuigingen beïnvloeden je identiteit en de vorming van talenten.  En waarom een crisis een interessante gebeurtenis is voor het vormen van je identiteit . Praktijkvoorbeelden kwamen voorbij en we oefenden samen met een interviewtechniek die direct als een concreet handvat gebruikt kan worden in ieders praktijk. Bekijk haar presentatie van deze middag.

Aanbevolen voor u