Inspelen op de arbeidsmarkt: #Hoedan?

Vraag en aanbod. Het klinkt zo eenvoudig. Maar weinig markten zijn zo complex als de arbeidsmarkt. Dagelijks komt er nieuwe informatie beschikbaar: onderzoeken, trendrapporten, data en duidingen. Maar, waar begin je? Wat is echt relevant voor jouw organisatie? En vooral: wat kun je ermee? Wat betekent al die informatie voor de Strategische Personeelsplanning of je wervingsstrategie? A&O fonds Gemeenten wil je helpen inzicht en overzicht te krijgen door gericht onderzoek, workshops, bijeenkomsten en monitoring. We willen daarbij natuurlijk zo goed mogelijk inspelen op jouw behoeften. Dingen doen die écht werken, waar jullie vandaag mee geholpen zijn en die je voorbereiden op morgen.

Eén plus één is drie

Daarom willen we onze krachten bundelen, die van jullie HRM-ers uit de praktijk en van ons. Samen hebben we veel ervaring, zien en weten we meer, komen we tot meer én betere ideeën. Samen worden we de arbeidsmarkt meester. Daarom introduceren we het Marktmeestersnetwerk!

Hoe werkt het netwerk?

We helpen elkaar in dit netwerk van vakgenoten. Als marktmeester ben je als eerste op de hoogte van nieuwe publicaties, de resultaten van onderzoek en ontvang je gericht uitnodigingen voor evenementen van A&O fonds Gemeenten. We delen relevante onderzoeksresultaten van andere bureaus met je én jij kunt je vragen stellen aan je collega-marktmeesters in een besloten LinkedIn-groep.

Andersom kun jij ons helpen door je feedback te geven op producten die wij in voorbereiding hebben. Je test bijvoorbeeld een online enquête, denkt mee over vragenlijsten, reflecteert met een groepje collega’s op voorlopige onderzoeksresultaten van bijvoorbeeld Jong@Gemeenten , neemt deel aan een focusgroep en zet waar nodig je netwerk in. Net wat op dat moment actueel is en in jouw agenda past.

Ook marktmeester worden?

Wil je een bijdrage leveren aan dit netwerk? Stuur dan een mailbericht aan maartje.bedaux@aeno.nl met als titel Marktmeestersnetwerk. Je krijgt dan een kort inschrijfformulier waarop je aangeeft over welke thema’s je wil meedenken. We benaderen je daarna alleen voor de thema’s van jouw voorkeur. Je hebt de keuze uit:
• Generatiepact
• Arbeidsmarktonderzoek (waaronder de Personeelsmonitor)
• Jongeren bij gemeenten
• Arbeidsmarktcommunicatie
• Onboarding

Aanbevolen voor u