We willen het nu wel eens weten. En het liefst van de jonge ambtenaar zelf. Hoe is het om bij een gemeente te werken? Wat maakt dat je het naar je zin hebt, of dat je toch gaat solliciteren? Al jaren gaat het over jullie: eerst de jeugdwerkeloosheid, het generatiepact, de traineeships. Toen de krappe arbeidsmarkt en jullie snelle vertrek naar een nieuwe werkgever.

Ondertussen worden alle stereotypen over millennials over je uitgestort. Dit is jouw kans om te laten weten wat jij belangrijk vindt, wat je bezig houdt en wat jouw werk aantrekkelijker kan maken: het definitieve jongerenonderzoek van het A&O fonds gemeenten en FUTUR.

Wat gaan we doen?

Dit voorjaar zijn we gestarten, in samenwerking met onze partner FUTUR, met een breed onderzoek onder alle gemeenteambtenaren jonger dan 35 jaar. We willen de aannames over de werkbeleving van jongeren bij gemeenten toetsen bij de jongeren zelf. Want wie kan nou beter vertellen wat je motiveert, waar jij het voor doet, hoe jij het liefst aan je ontwikkeling werkt en wat je zoekt in een volgende functie of werkgever, dan jijzelf? Daarom bereiden we een enquête voor onder jonge ambtenaren die nog in dienst zijn én onder jullie (ex)-collega’s, die van baan en misschien ook van sector veranderd zijn. Het onderzoek is in goede handen bij Motivaction en Youngworks.

De eerste fase van Jong@Gemeenten

Er is massaal gehoor gegeven aan onze oproep om deel te nemen aan de eerste fase van het onderzoek: 16 interviews met jonge ambtenaren. De opbrengsten uit deze gesprekken vormen de basis voor de enquêtevragen.

De tweede fase van Jong@Gemeenten

De tweede fase van het onderzoek, de enquête onder jonge ambtenaren, loopt van 12 juni tot 2 juli 2019. Voor ons is het van groot belang dat de vragenlijst door zoveel mogelijk jonger ambtenaren (onder de 35 jaar) wordt ingevuld. Binnenkort delen wij de link naar de enquête op deze website, maar natuurlijk ook via de sociale mediakanalen van zowel A&O fonds Gemeenten als FUTUR.

Vul de enquête in, deel dit met collega’s én vooral met die collega jonge ambtenaar die niet meer bij een gemeente werkt!

Vragen

Heb je vragen over Jong@Gemeenten of wil je deelnemen aan de enquête die in juni van start gaat, stuur dan alsjeblieft een mail naar  jongerenonderzoek@aeno.nl.