De omgeving verandert in een steeds hoger tempo. Arbeidsrelaties, taken en organisatie veranderen. Hoe zorg je dat de medewerkers voorbereid zijn op deze continu aanwezige ontwikkelingen? Medewerkers moeten duurzaam inzetbaar worden, zijn en blijven! Gemeente Uden noemt dat arbeidsmarktproof en heeft voor 2018 het doel dat 75% van de medewerkers arbeidsmarktproof is.

Wat betekent dat Arbeidsmarktproof concreet?

Gemeente Uden wil dat medewerkers beschikken over actuele kennis, vaardigheden, houding en gedrag die nu en in de toekomst essentieel zijn. Met het project Arbeidsmarktproof worden medewerkers over deze verandering geïnformeerd, zich bewust van waar zij zelf in dit proces staan en gefaciliteerd in het behalen van hun doelen om arbeidsmarktproof te worden en te blijven. Dit betekent niet dat alle medewerkers moeten gaan solliciteren.

Arbeidsmarktproof is niet nieuw

Er zijn al verschillende voorbeelden in binnen de gemeente Uden van medewerkers die zelf in actie zijn gekomen om arbeidsmarktproof te worden en te blijven. Deze voorbeelden, wat je zelf al kunt doen in het kader van arbeidsmarktproof en informatie over het project heeft Uden verwerkt in het boekje Arbeidsmarktproof.

Wil je meer informatie over arbeidsmarktproof

Neem voor meer informatie over de aanpak van de gemeente Uden contact op met de projectleiders Sophie Thoonen of Marloes Bouwman op 0413-281514 of via peno@uden.nl.

Aanbevolen voor u