Gemeentemedewerkers die meer van techniek willen weten. En technici in het bedrijfsleven die meer van de gemeente en overheid willen begrijpen. Zij kunnen nu samen een speciale opleiding volgen die kennis van installatietechniek en openbare ruimte combineert. Die opleiding is de Associated Degree Opleiding Projectleider techniek stedelijke installaties van de Haagse Hogeschool. De 2-jarige studie is het resultaat van doelgerichte en energieke samenwerking tussen de installatiebranche, het onderwijs en de gemeente Den Haag. Wie een baan in de techniek heeft,
bij een gemeente of bedrijf, kan zich met deze opleiding ontwikkelen tot projectleider techniek openbare ruimte. Een unieke kans.

Duale HBO-opleiding

De gemeente Den Haag heeft namens de vier grootste gemeente het initiatief genomen om samen met de installatiebranche (Uneto-VNI) en de Haagse Hogeschool de praktische duale hbo-opleiding: “Associate degree in Engineering opleiding Projectleider Techniek/Stedelijke Installaties” te ontwikkelen.

Een specifieke technische opleiding gericht op de relatie openbare ruimte en installatietechniek. Deze opleiding is bedoeld voor medewerkers die de ambitie hebben om binnen de installatietechniek als projectleider aan de slag te gaan en affiniteit hebben met de openbare ruimte.

Dit innovatieve, gezamenlijke initiatief om nieuwe markten het hoofd te bieden wordt ondersteund door het A+O fonds. De stichting heeft subsidie beschikbaar gesteld om langs deze weg medewerkers te stimuleren verantwoordelijkheid te nemen voor hun werk en loopbaan en geeft gemeenten de kans een goede dienstverlening aan burgers te bieden. De installatiebranche en gemeenten  krijgen zo de beschikking over een breed inzetbare groep vakmensen.

Meer weten?

Wilt u meer weten over de aanpak van de gemeente Den Haag binnen dit project? Lees dit artikel of bekijk de brochure met opleidingsinformatie.

*Dit project is mede mogelijk gemaakt door de Innovatieve projectenregeling van het A+O fonds Gemeenten. Bekijk meer projecten.

Aanbevolen voor u