Reserveer uw plaats!

Er zijn nog 8 plaatsen vrij!

Professionals zoals jij hebben een belangrijke functie bij het voorkomen van (meer) slachtoffers van ondermijning, mensenhandel en andere criminele handelingen. De bedoeling is dat je signalen oppikt, de gevolgen afweegt en dat binnen jouw organisatie verder brengt. Logisch natuurlijk, want we willen meer slachtoffers voorkomen en dat er geen misbruik wordt gemaakt van gemeentelijke faciliteiten en regelgeving. Dat vraagt van jou veel extra vaardigheden. Maar in de praktijk is dat best ingewikkeld, want welke signalen zijn dat eigenlijk? En wat doe je er dan mee?

Om goed gebruik te kunnen maken van de interne protocollen, beschikbare apps en andere hulpmiddelen moet je wel eerst weten waar je als professional op moet letten. Je hebt het gevoel dat er iets niet klopt wanneer je bij iemand aan de deur klopt of wanneer er een inwoner voor de balie staat en wilt daar graag iets mee doen. Maar wat zie je nou precies? Hoe benoem je dat?

Op deze dag gaan we niet alleen met elkaar in gesprek over elkaars ervaringen wanneer het om dit onderwerp gaat, maar hebben we ook inspirerende workshops van Mathijs Zwinkels (zelf gemeenteambtenaar, ook aan het werk als trainer en inspirator via de Universiteit van de Straat en ook nog eens finalist van de Uitvoerder van het Jaar 2019) die vertelt over zijn eigen ervaringen als het gaat om het signaleren van misstanden.

Daarnaast is ook Romaike Zuidema van Fairwork aanwezig voor een workshop over het signaleren van mensenhandel en hoe jij zelf deze signalen kunt leren zien. Na deze dag heb jij direct nieuwe tools en vaardigheden in je pakket waarmee je de volgende dag zelfverzekerd aan de slag kunt.

Programma

09.00 – 09.30 uur Inloop
09.30 – 09.35 uur Opening
09.35 – 10.30 uur Workshop Mathijs Zwinkels
10.30 – 12.00 uur Werktafelronde 1
12.00 – 13.00 uur Lunch
13.00 – 14.00 uur Workshop Romaike Zuidema
14.00 – 14.15 uur Korte break
14.15 – 15.15 uur Werktafelronde 2
15.15 – 15.30 uur Plenaire afronding

Doelgroep

Professionals bij gemeenten of gemeentelijke organisaties met direct klantcontact die werkzaam zijn in het sociaal domein.

Locatie

We zitten deze dag in de Lik in Utrecht. Sinds 2014 geen penitentiaire inrichting meer maar een inspirerende, bij het onderwerp van deze dag passende, vergaderlocatie.

Kosten

Je kunt kosteloos deelnemen aan deze bijeenkomst. Alleen wanneer je niet aanwezig kunt zijn en je je niet tijdig afmeldt, worden er kosten in rekening gebracht (€ 75,- per dagdeel). Afmelden kan tot uiterlijk 5 werkdagen voor de start van de inspiratiesessie. Je mag altijd een collega sturen als jouw vervanger wanneer je onverhoopt toch niet kunt.

Meer informatie?

Voor meer informatie over deze bijeenkomst neem je contact op met het secretariaat van het A&O fonds Gemeenten via evenementen@aeno.nl of 070 763 00 30.

Er zijn nog 8 plaatsen vrij!

Vul uw voornaam in.

Vul uw achternaam in.

Vul uw werk e-mailadres in.

Vul uw mobiele nummer in.

Vul uw organisatie in.

Vul uw functie in.

Ga akkoord met de voorwaarden.


Let op: Bij niet tijdig afmelden brengen wij kosten in rekening.


Aanbevolen voor u