U kunt zich niet meer inschrijven voor dit evenement.

Wilt u dat uw medewerkers meer inzicht krijgen in en bewust worden van hun eigen loopbaan? Met de TalentSpiegel, een gratis instrument voor alle gemeenteambtenaren, krijgen medewerkers hulp bij het nadenken over hun loopbaan. De scan gaat in op vragen als: Wie ben ik? Wat wil ik? Wat kan ik? Hoe kan ik mij verder ontwikkelen? Maar ook: zit ik nog op de goede plek of ben ik toe aan een nieuwe uitdaging? De TalentSpiegel levert een individueel rapport op, dat inzicht geeft in iemands kwaliteiten, loopbaanmotieven en ontwikkelmogelijkheden. Meer informatie over de Talentspiegel, vindt u hier.

Naast de certificeringstrainingen van het A+O fonds Gemeenten (15 maart en 31 mei), bieden wij een train-de-trainer workshop aan, waarbij de deelnemers twee soorten workshops rondom de TalentSpiegel leren geven:

  1. Teaserworkshop: Een workshop om medewerkers in een aantal oefeningen over hun talenten en loopbaan te laten nadenken, zodat zij daarna gemotiveerd zijn om de TalentSpiegel in te vullen.
  2. Verdiepingsworkshop: Een workshop die gebruik maakt van de dynamiek van een groep om medewerkers – die de TalentSpiegel hebben ingevuld en hun rapport hebben gelezen – verder te laten nadenken over de onderwerpen in het rapport en wat zij kunnen gebruiken voor hun eigen loopbaanontwikkeling.

In de train-de-trainer training lopen de loopbaanadviseurs zelf ook alle elementen van de teaser- én de verdiepingsworkshop door en krijgen zij algemene toelichting op het geven van workshops.

Programma

In de train-de-trainer training worden zes oefeningen uit de twee workshops op een interactieve manier besproken. De onderdelen uit de workshops die onder andere aan bod komen zijn:

  • Het in kaart brengen van de eigen kwaliteiten. De deelnemers doen dit door foto’s te maken van iets wat hen inspireert of door het maken van een mindmap.
  • Met elkaar in dialoog door bijvoorbeeld een speeddate of een kringgesprek.
  • Aan de slag met mijn loopbaan: Een oefening waarbij de deelnemers worden uitgedaagd om concreet met hun loopbaan aan de slag te gaan door vragen te beantwoorden, zoals ‘Wat ga je morgen anders doen?’ Om te zorgen dat de loopbaanontwikkeling ook voor langere tijd wordt geborgd, vragen we de deelnemers ook naar hun doelen op de langere termijn.

Door deze oefeningen zelf te doen, leren de toekomstige trainers wat deze oefeningen voor effect deze hebben en hoe ze deze training bij hun eigen organisaties kunnen inzetten.

Voor wie?

De training is alleen toegankelijk voor personen die de certificeringstraining voor de TalentSpiegel hebben gevolgd. Deze training vindt plaats op 15 maart of 31 mei.

Kosten

Voor de training worden er geen aanvullende kosten in rekening gebracht. Alleen wanneer u niet aanwezig bent en u zich niet tijdig heeft afgemeld, brengen wij een deel van de gemaakte kosten in rekening. Afmelden kan tot uiterlijk 5 werkdagen voor de training. Daarna brengen wij € 150,- in rekening. U kunt kosteloos een vervanger sturen.

Meer informatie

Heeft u vragen over de training? Neem dan contact op met Marieke de Feyter. Dit kan via 06 588 342 49 of door te mailen naar marieke.defeyter@aeno.nl.

U kunt zich niet meer inschrijven voor dit evenement.

Aanbevolen voor u