De gevolgen van digitalisering voor de inhoud en de uitvoering van je eigen functie merk je dagelijks. Maar ook het werk van je collega’s binnen de gemeente verandert. De competenties die binnen een gemeente nodig zijn, veranderen ingrijpend. Daarom organiseert de FAMO samen met A&O fonds Gemeenten en adviesbureau PwC dit najaar twee bijeenkomsten, in Amsterdam en Eindhoven, om jou en je gemeente te ondersteunen bij het omgaan met deze ontwikkelingen.

Je bent van harte uitgenodigd om je voor één van de twee bijeenkomsten in te schrijven. Is deze bijeenkomst ook interessant voor je collega? Dan is hij of zij van harte welkom.

Voor wie is de regiocarrousel Digitale Transformatie?

Deze regiocarrousel Digitale Transformatie is bedoeld voor leden van de FAMO, medewerkers, directeuren HR en/of Bedrijfsvoering van gemeenten en gemeentesecretarissen die te maken krijgen met of geïnteresseerd zijn in de Digitale Tranformatie. De FAMO heeft A&O fonds Gemeenten en PwC gevraagd een deel van het programma van de carrousel te verzorgen. In het programma besteden wij aandacht aan de gevolgen voor de werkzaamheden van de individuele medewerker en de organisatie als geheel.

Wanneer zijn de bijeenkomsten?

De regiocarrousel Digitale Transformatie vindt plaats van 15.00 – 18.00 uur op donderdag. De inloop is vanaf 14.30 uur. Meld je aan voor één van de twee bijeenkomsten door op de onderstaande buttons te klikken.

Bijeenkomst Amsterdam (31 okt) Bijeenkomst Eindhoven (28 nov)

Na afloop van de bijeenkomst ontvang je de publicatie van A&O fonds Gemeenten over de Digitale Transformatie bij gemeenten. Daarnaast is er tijdens de regiocarrousel de mogelijkheid je organisatie in te schrijven voor het uitvoeren van de Quickscan.

Omdat deze bijeenkomsten georganiseerd worden door de FAMO, A&O fonds Gemeenten en PwC, worden je contactgegevens gedeeld met deze drie partijen.

Het programma

15.00-15.15 uur Ontvangst door de FAMO
15.15-15.30 uur Presentatie door A&O fonds Gemeenten

In deze presentatie gaan wij in op de recente publicatie van A&O fonds Gemeenten over de Digitale Transformatie bij gemeenten. Aanwezigen krijgen inzicht in de wijze waarop automatisering, digitalisering en dataficering het werk en  het werken bij gemeentelijke organisaties beïnvloedt, wat  de gevolgen zijn en hoe hiermee kan worden omgegaan. A&O fonds Gemeenten ondersteunt gemeenten met subsidieregelingen om vernieuwingen te stimuleren, kennis daarover te ontwikkelen en die te delen met gemeenten.

15.30-15.45 uur Luxemburg Skills Bridge

In Luxemburg heeft de overheid succesvol het Skills Bridge programma opgezet. Dit programma stelt werkgevers, waaronder gemeenten, in staat vast te stellen welke banen en werknemers geraakt worden door de technologische ontwikkelingen. Overheden kunnen dit Skills Bridge concept ook gebruiken om de regionale arbeidsmarkt te ondersteunen.

15.45-16.00 uur Personeelsmonitor en Quickscan voor uw gemeente

A&O fonds Gemeenten brengt jaarlijks de Personeelsmonitor uit. In juni is de Personeelsmonitor 2018 verschenen met daarin  de relevante ontwikkelingen binnen het personeelsbestand van gemeenten. PwC deelt de resultaten van een analyse (Quickscan) waarbij de data van deze personeelsmonitor is afgezet tegen de PwC Competentie Index.

16.00-17.00 uur Interactieve discussie

In dit interactieve deel maken wij gebruik van de verschillende achtergronden van de aanwezigen. In een interactieve discussie doe je ideeën op voor concrete stappen die je zelf als medewerker kunt zetten, maatregelen die je kunt nemen voor jeafdeling of voor jouw gemeente als geheel.

17.00-18.00 uur Netwerkborrel

 

Aan de inschrijving zijn geen kosten verbonden. Bij annulering minder dan 5 werkdagen voor de regiocarrousel worden kosten in rekening gebracht van € 75,-.

Aanbevolen voor u