U kunt zich niet meer inschrijven voor dit evenement.

Wilt u aan de slag met het opstellen van een effectief beleid voor gezond en veilig werken binnen uw organisatie? Het A+O fonds Gemeenten stelt al enkele jaren de RIE Gemeenten beschikbaar aan gemeentelijke organisaties. Met dit instrument kan een Risico-Inventarisatie en –Evaluatie ‘op maat’ worden uitgevoerd wat de basis vormt voor dit beleid.

Tijdens de training gaat u aan de hand van een casus aan de slag met het instrument en krijgt u inzicht in de basisfuncties van de RIE-gemeenten. Heeft u al ervaring met het instrument dan kunt u zich inschrijven als ‘gevorderde’. De training heeft dan als doel om uw kennis te verdiepen en/of op te frissen. Eveneens komen specifieke (nieuwe) functionaliteiten van het instrument aan de orde. Bij inschrijving, kunt u aangeven of u beginner of gevorderde bent.

Doelgroep

De training richt zich op medewerkers die de RIE gaan uitvoeren. Arbocoördinatoren, preventiemedewerkers, HR-adviseurs als ook Kam- en Arbo-professionals die werkzaam zijn bij Gemeenten en gebruik (willen gaan) maken van de RIE Gemeenten, kunnen zich aanmelden voor deze training.

Voorbereiding

Om uzelf goed voor te bereiden op de training, kunt u alvast nadenken over onderstaande vragen en achtergrondinformatie over het instrument

Het programma

De training wordt gegeven door Wim van Rosmalen.

De vragen:

  • Op welke manier wilt u uw organisatie indelen in het instrument? Deze vraag kunt u ook met de betrokken partijen zoals HRM, OR en leidinggevenden bespreken.
  • Welke rol(len) wilt u zelf invullen bij de organisatie en de uitvoering van de RIE? Ook is het goed om na te denken over aan wie u eventueel andere rollen wilt gaan geven.

De acties

  • De informatie doornemen over het instrument.
  • Een licentie aanvragen voor de RIE Gemeenten (als u deze nog niet heeft).
  • Per gemeente wordt er 1 inlogcode verstrekt. Zijn er meerdere medewerkers vanuit een gemeente, dan werken zij met dezelfde inlogcode of moeten er tijdens de workshop rollen worden toebedeeld.
  • Afhankelijk van de locatie, kan het zijn dat u uw eigen laptop dient mee te nemen.

Kosten

Deelname is gratis. Alleen wanneer je niet aanwezig kunt zijn en jij je niet tijdig afmeldt, worden er  kosten in rekening gebracht (€ 75,-) per gemist dagdeel. Afmelden kan tot uiterlijk 5 werkdagen voor de start van het werkatelier.

Datum en locatie

De training vindt plaats op dinsdag 4 september 2018 van 13.00 – 17.00 uur.
Atelier 300C
Soesterweg 300 C, 3812 BH Amersfoort

Meer informatie

Heeft u vragen over de training? Neem dan contact op met Fieke Horsten. Dit kan door te mailen naar fieke.horsten@aeno.nl of te bellen met 06 40894114.

 

U kunt zich niet meer inschrijven voor dit evenement.

Aanbevolen voor u