U kunt zich niet meer inschrijven voor dit evenement.

Een primeur: de eerste Innovatiedag on tour vindt plaats op donderdag 13 juni. A&O fonds Gemeenten wil mooie innovatieve projecten graag delen met de sector én verder brengen. Het idee is simpel. Op één dag bezoeken we 3 gemeenten: Dokkum (Noardeast-Fryslân), de BUCH (Bergen, Uitgeest, Castricum en Heiloo) en Haarlem. In elke gemeente organiseren we een inspirerend rondetafelgesprek met publiek over zelfsturing. De projectleiders en andere betrokkenen worden geïnterviewd over het project. Een paar weken later delen we deze interviews via video en podcast met de sector (o.a. via deze website, nieuwsbrief en in de sociale media).

Tijdens deze Innovatiedag richten we ons op projecten waarbij geëxperimenteerd is met flexibele organisatiestructuren en zelfsturing (of met zelfsturing als manier om een flexibele structuur te krijgen). We leren van de projectervaringen van Noardeast-Fryslân (zelfsturing bij trainees), werkorganisatie de BUCH (heeft geëxperimenteerd met zelfsturing in twee teams P&O) en Haarlem (met goede gesprekken naar zelforganisatie).

Waarom organiseren we de Innovatiedag ‘A&O on tour’?

Het A&O fonds Gemeenten ondersteunt gemeenten bij de ontwikkeling naar de organisatie van de toekomst. Dit doen we onder meer met subsidieregelingen om innovaties te stimuleren, kennis daarover te ontwikkelen en deze verder onder gemeenten te verspreiden. Lees verder op aeno.nl/subsidies.

Voor wie?

De Innovatiedag is bedoeld voor medewerkers die zich binnen hun gemeente bezig houden met of geïnteresseerd zijn in innovatie en/of zelfsturing.

Wat gaan we doen?

Noardeast-Fryslân in Dokkum, aanvang 8.30 uur (inclusief ontbijt)
De projectleiders en andere betrokkenen worden geïnterviewd over hun ervaringen met het project ‘Zelfsturing bij trainees’.  Om 10.00 uur vertrekt de A&O bus naar Heiloo. Er kunnen maximaal 5 geïnteresseerden meerijden naar de volgende locatie.

Gemeentehuis Heiloo, aanvang 12.45 uur (inclusief lunch)
In Heiloo gaan we met de projectleiders en andere betrokkenen in gesprek over hun ervaringen met zelfsturing in twee teams P&O. Om 14.15 uur vertrekt de A&O bus naar Haarlem, ook hier kunnen maximaal 5 geïnteresseerden meerijden.

Gemeentehuis Haarlem, aanvang 15.45 uur
In Haarlem worden de projectleiders en andere betrokkenen geïnterviewd over hun ervaringen om met goede gesprekken naar zelforganisatie te groeien. Na afloop drinken we nog wat met elkaar.

Kom je ook?

Meld je aan via onderstaand inschrijfformulier. Je ontvangt van ons een bevestigingsmail waarin je wordt gevraagd op welke locatie(s) je aanwezig wil zijn en of je met de bus wil meerijden. Wacht niet te lang met inschrijven want het aantal plaatsen is beperkt. Er is per locatie plaats voor maximaal 15 geïnteresseerde toehoorders. Als je je hebt aangemeld, rekenen we op je komst. Heb je je aangemeld maar kun je toch niet komen? Vraag een collega om in jouw plaats te gaan en geef haar of zijn naam aan ons door. Of meld je tot uiterlijk 5 werkdagen voor 13 juni bij ons af.

Vragen?
Inhoudelijke vragen over A&O on tour kun je stellen aan projectleider Fred Jansen via fred.jansen@aeno.nl. Voor vragen over het evenement mail je naar evenementen@aeno.nl.

De tweede Innovatiedag vindt plaats op donderdag 28 november.

U kunt zich niet meer inschrijven voor dit evenement.

Aanbevolen voor u