Het Generatiepact richt zich op de duurzame en plezierige inzetbaarheid van oudere medewerkers en op verjonging van het personeelsbestand.

Nu het Generatiepact al een aantal jaren onderweg is binnen de gemeentelijke sector wil het A+O Fonds achterhalen wat het resultaat van de regeling in de praktijk is. Dit om gemeenten te faciliteren in het delen van praktijkervaringen met het (implementeren van) het Generatiepact: welke lessen zijn er van elkaar te leren? Het kan gemeenten helpen die overwegen een Generatiepact op te stellen of worstelen met aspecten van de implementatie.

In opdracht van het A+O fonds Gemeenten gaat adviesbureau Seinstra van de Laar aan de slag met deze evaluatie. Middels een enquête, interviews en leerateliers halen we ervaringen van gemeenten op, om de geleerde lessen vervolgens samen te verrijken en te delen. De contactpersonen van het A+O fonds op het onderwerp Generatiepact ontvangen in dit kader spoedig een e-mail met een uitnodiging om deel te nemen aan de enquête.

Heeft uw gemeente daarnaast interessante ervaringen met het Generatiepact, een uitgebreide evaluatie gedaan en/of zijn er geleerde lessen die u graag deelt met de sector? Dan horen wij heel graag van u! Dat kan door een berichtje te sturen naar Mireille Stuart, via mireille.stuart@aeno.nl.

Direct naar het Rapport Generatiepact Gemeenten

Aanbevolen voor u