Durf te dromen in Den Helder

‘Collega’s grijp je kans’, ‘Vaar je eigen koers’, ‘Ga het gewoon doen!’ Op meer dan levensgrote posters roepen Helderse gemeenteambtenaren hun collega’s op om in beweging te komen. En om de Ontwikkelmarkt aan te doen die een week lang de raadszaal van Den Helder vult. Van het resultaat onder aan de streep had niemand ‘durven dromen’: 91% van de medewerkers verzilvert twee jaar ILB-tegoed bij de aanbieders op de markt. Wij spreken met hoofd P&O Nicole van der Steen en hoofd bedrijfsvoering Marjan van Dam.

Van onbekend naar bemind

Ontwikkeling stimuleren om mobiliteit te bevorderen én recht doen aan het Individueel Loopbaanbudget (ILB), dat is de insteek voor de Ontwikkelmarkt. Met toestemming van de directie om tijdens die markt twee jaar ILB-recht á raison van 1.000 euro in één keer in te wisselen voor persoonlijke ontwikkeling. Vooraf weet niemand hoe die Helderse Ontwikkelmarkt aan gaat slaan. Tegen de feiten in leeft bij veel medewerkers de gedachte ‘een opleiding volgen, daar is toch nooit geld voor’. Die beeldvorming zit vast en zo blijft ook het ILB onbekend en onbemind. Extra reden voor Den Helder om stevig in te zetten.

Want mobiliteit is voor ons een groot goed,” zegt directeur bedrijfsvoering Marjan van Dam. “De Helder Academie was er al maar we wilden meer. Juist in deze tijd van bezuiniging helpt mobiliteit gedwongen ontslagen te voorkomen. En dat is Den Helder tot nog toe gelukt.”

Meer weten? Lees het artikel dat verscheen in het A+O Magazine.

Aanbevolen voor u