Gemeente Amsterdam stadsdeel West heeft in maart 2013 een ontwikkelmarkt georganiseerd voor de buitendienstmedewerkers. In onderstaande video is te zien hoe dat ging. Daarnaast biedt deze video informatie over het project Duurzame Inzetbaarheid dat Amsterdam in stadsdeel West uitvoert. Het stadsdeel maakt werk van duurzame inzetbaarheid van deze medewerkers. Dit doen zij door bijvoorbeeld gebruik te maken van een fasemodel. Lees het artikel van Stadsdeel Amsterdam West of bekijk de film:

Het resultaat van deze aanpak?

In elk geval drie medewerkers zijn in een andere functie terecht gekomen:

Timo Gase
Timo is 20 jaar straatmaker bij stadsdeel Amsterdam West. “Mijn vader was zijn hele leven straatmaker. Ik wil meer, ook meer afwisseling. Daarom ben ik een opleiding facilitair management gaan volgen. Ik ben nu gedetacheerd bij de Dienst Facilitair Management  van Amsterdam en werk fulltime binnen. Daar zag ik tegenop maar het valt me alles mee. Het werk is hier wel serieus. Bij de bestrating kun je de hele dag grappen maken en toch je werk goed doen. Dat kan hier niet, en dat mis ik soms.” video timo gase

Karel van Haastrecht
Karel is hoofdstraatmaker bij stadsdeel Amsterdam West. “Mijn vader deed zijn hele leven zwaar werk in de bouw en kan nu vrijwel niets meer. Dat wil ik voorkomen.  Daarom ben ik een opleiding gaan volgen. Ik wil op tijd ander werk gaan doen waar ik gezond en fit oud mee kan worden.” Karel volgt nu de mbo-4-opleiding Kaderfunctionaris Bouw&Infra. In het kader van zijn eindstage is hij voor negen maanden gedetacheerd als junior-toezichthouder bij het Ingenieursbureau Amsterdam.
video Karel van Haastrecht

Thijs Buiter
Thijs is medewerker groen bij stadsdeel Amsterdam West. “Na drie jaar gewerkt te hebben als tuinman, was ik op zoek naar een nieuwe uitdaging. Mijn leidinggevende heeft mij hier bij geholpen. Na de opleiding dierplaagbeheerder te hebben gedaan, werk ik nu als dierplaagbeheerder bij de GGD.” Karel is gedetacheerd vanuit de gemeente en heeft doorgroeimogelijkheden bij de GGD.
video Thijs Buiter

Aanbevolen voor u