Bezuinigingen, herindelingen en fusies, langer doorwerken en ontgroening: ontwikkelingen die aan geen enkele gemeente voorbij gaan. Wat kunt u doen om uw buitendienst toekomstbestendig te maken? Hoe bereiken uw medewerkers vitaal hun pensioengerechtigde leeftijd van misschien wel 67 jaar? Om u hierbij te ondersteunen wij u om duurzame inzetbaarheid vorm te geven. Dit doen wij samen met managers, leidinggevenden, P&O-ers en natuurlijk de medewerkers uit de buitendienst zelf.

Overzicht instrumenten, documenten en subsidiemogelijkheden

Wij hebben een overzicht gemaakt van de instrumenten, documentatie en subsidiemogelijkheden die het A+O fonds op dit moment aanbiedt. U kunt ze inzetten om Duurzame Inzetbaarheid in uw buitendienst vorm te geven en uit te bouwen. Lees hiervoor onze publicatie ‘Duurzaam inzetbaar in de Buitendienst‘.

Plan van Aanpak Buitendienst

Na het uitvoeren van de RIE dient u een Plan van Aanpak op te stellen waarin u onder andere aangeeft welke knelpunten u op welke manier, met welk budget, wanneer en onder wiens verantwoordelijkheid gaat aanpakken. Wij kunnen u ondersteunen bij het ‘op welke manier’. Hiervoor hebben we een verwijstabel opgesteld waarin veel informatie per onderwerp staat.

Ga naar de verwijstabel

Wit u uitleg hebben over deze tabel, dan is de training ‘Plan van Aanpak Buitendienst en Enquêtemanager’ iets voor u. Kijk voor data van deze training in ons evenementen overzicht.

Aanbevolen voor u