Belastingmedewerkster bij Gemeente Westland, directiesecretaresse bij DULO en onderneemster in face- en bodypainting

Gemeente Westland

Na een Mbo-opleiding ging Margriet den Held (40) 12,5 jaar geleden bij Belastingen van de Gemeente Monster werken. Toen Monster opging in de Gemeente Westland, werd Margriets functie uitgekleed. Eerst deed ze diverse soorten belasting, maar allengs alleen nog de hondenbelasting. Dat vond ze zo saai, dat ze minder ging werken – van 32 naar 17 uur; en haar huwelijk liep ook nog stuk. Dankzij coaching door Dineke Boshoven van de TalentenCoach van de Gemeente Westland bloeide Margriet weer op. Op een borrel ontmoette ze haar nieuwe man én haar nieuwe werkgever, Dulo Asbestverwijdering, waar ze, naast haar gemeentelijke baan, nu de administratie doet. Daarnaast bouwt ze aan haar website voor face- en bodypainting.

Wat doet Margriet om zich in haar werk te ontwikkelen?

Begin 2012 waren werk en leven van Margriet den Held behoorlijk uit balans. Haar werk bij de afdeling Belastingen van de fusiegemeente Westland was dusdanig uitgekleed, dat ze alleen nog de hondenbelasting deed, in plaats van diverse soorten belasting in de tijd dat de Gemeente Monster nog zelfstandig was. Bewust had ze haar contract stapsgewijs teruggebracht van 32 naar 17 uur. Want haar vroegere leidinggevende had niets gedaan met haar verzoek om meer afwisseling in het werk. In diezelfde periode liep ook nog eens haar huwelijk stuk. Februari 2012 liep ze Dineke Boshoven tegen het lijf, die net in dienst was als manager/coach bij de TalentenCoach van de Gemeente Westland. Dineke raadde Margriet coaching aan. Dat mocht. Dankzij Dinekes coaching ging Margriet zich weer oriënteren op werk en leven. In de eerste gesprekken kon Margriet alleen maar huilen. Wat later gaf Dineke haar een opdracht: “Maak twee tekeningen, een over hoe je je toekomst ziet, en een over nu.’ Margriet: “Ik had al een tijd niets creatiefs gedaan. En opeens… tekende ik mezelf als iemand die alles voor elkaar heeft. Met leuk werk dat goed verdient. Op rode laarzen, stevig in m’n schoenen. Daarna voelde ik me zo opgelucht! Ik had blijkbaar een toekomstbeeld en die kon ik tekenen ook!” Daarna ging het snel. Margriet stapte naar een uitzendbureau om een bijbaan te zoeken en kon tijdelijk op de bloemenveiling aan de slag. Eenmaal aan het werk nodigde een collega haar uit voor een borrel, een geschikt moment om te netwerken. Margriet zei tegen haar zoon van 15: “Ik ga niet”. “Je gaat wel”, zei hij, en hielp haar een mooie jurk te kiezen. Die borrel bleek een onverwachte wending. Ze raakte aan de praat met Leon, met wie ze inmiddels samenwoont. En ze raakte aan de praat met Marco, mededirecteur van asbestverwijderingsbedrijf Dulo, die een parttime secretaresse zocht.

Margriet den Held Praktijkverhalen

Ze hoefde dus niet zelf een baan te zoeken, die kwam naar haar toe! Eén week later had ze een succesvol sollicitatiegesprek en maakte ze een loopbaanstap, waardoor ze nu haar gemeentelijke baan combineert met een tijdelijk contract bij Dulo. Margriet: “Ik maak nu werkplannen voor asbestsaneringen, doe de betalingen, regel rapportages, heel afwisselend. Ik hoop dat mijn contract binnenkort vast wordt.” Leren doet Margriet vooral informeel. Margriet: “Ik neem momenteel zelf een boek voor Deskundig Toezichthouder Asbestverwijdering door.”

Waartoe leidden Margriets activiteiten?

Margriet is met succes het dal uitgeklommen. “De afwisseling in werkzaamheden die ik nu heb is perfect”. Daardoor werkt ze weer met plezier en bevlogenheid. Ook haar inzetbaarheid is gestegen. Dineke: “Ze heeft hernieuwd zelfvertrouwen gekregen. Margriet zal altijd werk kunnen vinden, dankzij haar brede kennis, vaardigheden en ervaring.” Margriet: “Ik merk dat de mensen voor wie ik werk blij met me zijn. Ik doe vaak wat extra’s, zoals ook buiten werktijd zorgen dat afspraken in agenda’s terecht komen.” Dineke vindt Margriet een veelzijdige vakvrouw. Bij de gemeente denkt ze mee met wat belangrijk is voor burgers. Bij Dulo pakt ze veel werk zelf op. En ze heeft ook nog haar eigen bedrijf in face- en bodypainting, waarin ze haar schildertalent kwijt kan. Verzuim is niet aan de orde. Dat was het wel. Op het dieptepunt in haar werk en leven zaten haar nek en schouders vast, waardoor ze een tijdje thuis heeft gezeten. De kans op verloop is reëel. Dineke: “Voor de zekerheid
houdt ze haar baan bij de gemeente aan. Maar zodra ze bij Dulo een vast contract met voldoende uren krijgt, denk ik dat ze de gemeente verlaat.”

Wat ligt ten grondslag aan Margriets loopbaansucces?

De aanleiding voor alle veranderingen in Margriets leven was dat ze vastliep: haar werk was te saai, haar huwelijk strandde. Dineke: “Margriet was vervreemd geraakt van haar innerlijke kracht. Door veel te luisteren heb ik gezorgd dat ze haar talent en veerkracht terugvond.” Margriets doel is om plezier in haar werk te hebben en economisch zelfstandig te zijn. Haar attitude helpt daarbij. Ze is nieuwsgierig, staat middenin de maatschappij. En vindt: “Als je de kans krijgt om te leren op je werk, dan moet je die grijpen.”

Engelen en beren

Margriet noemt veel mensen in haar omgeving haar engelen, zoals Dineke, bij wie ze een luisterend oor aantrof; haar huidige leidinggevende, die het coachingstraject mogelijk maakte en dankzij wie ze haar werkuren steeds flexibel kon aanpassen aan die van haar andere baan; haar vriend Leon, die haar een ‘groeibriljant’ noemt. Een waar engeltje is zoon Rens, die haar aanspoorde om naar die ene borrel te gaan. Als ze toen niet was gegaan, dan had ze nu niet die leuke nieuwe man én die leuke nieuwe baan gehad… Dineke ziet de engel ook in Margriet zelf: “Haar weerbaarheid is groot. Ze heeft lef en weet van aanpakken.” Daardoor heeft Margriet vele beren overwonnen, zoals spaarrekeningen die leeg raakten, gedoe met huisvesting na haar scheiding, onrust met haar ex, de onwil van haar vorige leidinggevende om met haar mee te denken, enzovoort.

Reflectie van de onderzoeker

Opvallend is dat het Margriet en haar vorige leidinggevende niet lukte om in goed overleg Margriets werk gevarieerder te maken, waardoor zij geen andere mogelijkheid zag dan parttime te gaan werken. Erg jammer. Want als medewerker en leidinggevende goed met elkaar in gesprek gaan over werkproblemen en samen puzzelen om die op te lossen, dan valt onbalans en uitval te voorkómen. Gelukkig bleek die uitweg er wel zodra Dineke Margriet ging coachen. Coaching kan dus voor doorbraken zorgen. Tot slot laat dit verhaal zien dat een hybride arbeidsrelatie, waarbij mensen meerdere vaste en/of flexbanen combineren, in sommige situaties een uitkomst kan zijn.

Serie fraaie voorbeelden Ontwikkeling en Mobiliteit

Dit praktijkverhaal is onderdeel van een serie fraaie voorbeelden op het gebied van Ontwikkeling en Mobiliteit. De serie is uitgevoerd door Factor Vijf in opdracht van het A+O fonds Gemeenten en gebundeld in de publicatie ‘Zo kan het ook!’. De fotografie is verzorgd door Kees Winkelman.

Aanbevolen voor u