Hoe gaan we de krappe arbeidsmarkt te lijf?

Feiten en cijfers over de arbeidsmarkt vullen dagelijks je mailbox en tijdlijn. Maar welke informatie is voor jou van belang en hoe kan die informatie jou helpen?  A&O fonds Gemeenten gaat je helpen. Met thematische bijeenkomsten maken we je wegwijs in actuele arbeidsmarktvraagstukken: de Arbeidsmarktversnellers. We geven inzicht en vertalen dat naar jouw praktijk.

Arbeidsmarktversneller #3 vindt plaats op dinsdag 26 november en donderdag 12 december 2019 en staat in het teken van het jongerenonderzoek Jong@Gemeenten.  Via deze knop kan je je aanmelden.

Waarom Arbeidsmarktversnellers?

Digitalisering, economische en demografische ontwikkelingen maken dat ernstige krapte en grote overschotten naast elkaar bestaan. Kennis en goede stuurinformatie zijn onontbeerlijk voor HRM-ers die de match tussen de personeelsbehoefte van hun organisatie en de arbeidsmarkt van vandaag moeten realiseren. Daarom hebben we de Arbeidsmarktversnellers bedacht: 3 à 4 keer per jaar samen met collega’s en experts arbeidsmarktthema’s verkennen én meteen aan de slag met praktische oplossingen.

Terugblik naar Arbeidsversneller #1

De eerste bijeenkomst was op dinsdag 14 mei en stond in het teken van de krappe arbeidsmarkt en het werven van goed personeel. Op dit moment is het vinden van goed personeel een lastige klus. Concrete cijfers over gemeentelijke vacatures en arbeidsmarktgedrag van de kandidaten die gemeenten zoeken, geven richting en een kwaliteitsimpuls aan je wervingsinspanningen en investeringen. De deelnemers zijn naar huis gegaan met:

  • Meer inzicht in de vacatureontwikkeling op de gemeentelijke arbeidsmarkt
  • Hoe de informatie van de factsheets gebruikt kan worden bij wervingacties
  • Succesverhalen van collega’s over datagedreven wervingsteksten
  • Een succesverhaal die zoekmachineproof en echt doelgroep gericht is

Terugblik Arbeidsmarktversneller #2

De tweede Arbeidsmarktversneller van A&O fonds Gemeenten vond 12 september plaats in Eindhoven. Tijdens deze bijeenkomst veel aandacht voor de Personeelsmonitor 2018. ‘s Middags ging SPP expert Hanneke Moonen, met de deelnemers aan de slag met de cijfers uit de Personeelsmonitor.
Een hele zinvolle dag waarbij de deelnemers met de cijfers uit de Personeelsmonitor veel input kregen voor hun arbeidsmarktbeleid, voor hun strategische personeelsplanning of als benchmark voor hun eigen gemeente.

Deelnemen aan Arbeidsmarktversneller #3?

Dat kan op 26 november (Zwolle), 12 december (regio Den Haag/Rotterdam) of 21 januari (Den Bosch).

Wat zeggen de deelnemers over de Arbeidsmarktversnellers?

“Een heel nuttige en gezellige bijeenkomst waar ik bij aanwezig mocht zijn. Een aanrader voor iedere HR-adviseur die bij een gemeente werkt!”

Praktische handvatten gekregen die direct toepasbaar zijn in mijn dagelijks werk. De uitwisseling met anderen vond ik erg waardevol.

“Een must voor iedereen binnen HRM die bezig is met werving & selectie!”

”Nuttig, toepasbaar, geeft een echte boost aan je werving en selectie!”

Aanbevolen voor u