De drie A&O fondsen – A&O fonds Gemeenten, A&O-fonds Provincies en A&O-fonds Waterschappen – zijn 2 jaar geleden geleden gestart met het project Functiemetamorfose. Een project over de invloed van technologische ontwikkelingen op het werk van mensen en organisaties.
De website functiemetamorfose.nl is recent aangevuld met 5 casestudies. Alles wat je wil weten over functiemetamorfose staat nu overzichtelijk bij elkaar. Dit is een eerste stap. Komende tijd hopen we nog meer interessante cases te ontvangen, die we graag op functiemetamorfose.nl delen.

Wat is Functiemetamorfose?
Nieuwe, digitale technologieën bieden kansen om de dienstverlening te verbeteren of efficiënter te werken. Logisch dus dat organisaties deze mogelijkheden willen benutten. Hierdoor veranderen, verschijnen en verdwijnen taken. Deze wezenlijke verandering in onze manier van werken noemen we functiemetamorfose.

Wat er aan vooraf ging
Technologische ontwikkelingen zoals robotisering en digitalisering krijgen meer en meer invloed op het werk van mensen en organisaties. Maar welke invloed hebben deze ontwikkelingen op het werk bij gemeenten, waterschappen en provincies? Welke functies verdwijnen en welke nieuwe functies ontstaan er? Welke vaardigheden horen daarbij en wat betekent dit concreet voor deze organisaties? Deze vragen vormen de rode draad van het project Functiemetamorfose. Omdat alle decentrale overheden hierin min of meer voor dezelfde uitdagingen staan, trekken het A&O fonds Gemeenten, A&O-fonds Provincies en A&O-fonds Waterschappen samen op.

Stap 1: Ronde tafel bijeenkomsten
We werken voor, maar vooral ook met de sector. Daarom zijn we eind 2017 gestart met ronde tafel bijeenkomsten om meer zicht te krijgen op wat er binnen de drie sectoren – gemeenten, provincies en waterschappen – leeft wanneer het gaat om de impact van nieuwe technologieën. We spraken met zestig professionals over de verschillende kanten van functiemetamorfose. Wat mag je in de toekomst verwachten van de organisatie, leidinggevenden, HR-adviseurs, medewerkers en A&O fondsen? We gingen op zoek naar organisaties waar, door één of meer digitaliseringsprojecten, binnen een afdeling of functiegroep de impact op het werk al voelbaar was.

Stap 2: Casestudies
Inspirerende voorbeelden verzamelen van organisaties die al actief aan de slag zijn gegaan met de effecten van digitalisering op het werk. Dat was het doel van de zoektocht waarbij we ruim 20 gemeenten, provincies en waterschappen spraken. Dit resulteerde in 5 mooie verhalen:

– De preventieve loopbaantrajecten van de gemeente Apeldoorn
– De sociale aanpak van de gemeente Den Haag
Gemeente Zuidhorn experimenteert met nieuwe technologie
– Hoe gemeente Rotterdam HR digitaliseert
– Het nieuwe werken van Waternet als digitale organisatie
Verhalen waarbij het benutten van technologische innovatie én het optimaal ondersteunen van de medewerkers hand in hand gaan.
Hoe ‘gewoon beginnen’, ook als je plan nog niet tot in detail af is, juist leidt tot meer duidelijkheid.

Stap 3: Inspirerend platform
We hebben de website aangevuld met deze vijf mooie casestudies en veel andere inspiratie zodat al deze informatie voor iedereen in de drie sectoren bereikbaar is.

Stap 4: Ook een mooie ervaring?
Natuurlijk gaan we door met het delen van kennis en ervaringen. De website wordt het komende jaar aangevuld met nieuwe praktijkverhalen uit de drie sectoren. Zo bouwen we aan een inspirerend platform met aansprekende voorbeelden, methodes en initiatieven.
Ontwikkelt ook jouw organisatie waardevolle kennis, waar ook je collega’s in andere sectoren hun voordeel mee kunnen doen? Wees niet te bescheiden, maar deel je verhaal met ons (en je collega’s in de sector).
Hoe doe je dat?
– stuur een e-mail naar functiemetamorfose@aeno.nl
– als we jouw project op de website gaan plaatsen, dan regelen wij een journalist, fotograaf en/of filmer die bij jou langs komt
– jouw case verschijnt binnen enkele weken op functiemetamorfose.nl

Vragen?
Stuur een e-mail naar functiemetamorfose@aeno.nl.

Aanbevolen voor u